Jag lägga min tid och energi på att vinna förtroende i våra värderingar!

När komplicerade ödesfrågor förenklas kräver väljarna enkla lättförståeliga svar, så också av oss Moderater. Men måste allt vara så enkelt, måste ett parti kunna leverera enkla paketlösningar som passar den aktuella frågan vid alla tillfällen.

Peter Freij
Ordförande Moderaterna i Tyresö

När allt är kronor och ören mer eller mindre av det ena eller det andra och debatten rör fyra eller fem plan i ett bostadsbygge riskerar värderingar och ideologi glömmas i garderoben.

Då är det klart att man blir otydlig och riskerar att tappa sin ideologiska själ i det politiska samtalet.

Moderata samlingspartiet är i en som jag ser det tillfällig förtroendekris och väljarna nationellt uttalar inte tillräckligt stöd för vårt parti i de mätningar som presenteras i den ena eller andra förpackningen.

Då är det dags att fundera över varför ens politiska engagemang uppstod och vad man vill lägga sin energi och inte om partiledaren är det stora problemet även om partiledaren bär det stora ansvaret i alla lägen.

Nu är det läge för alla Moderata företrädare tar ett steg fram och berättar för väljarna varför man är Moderat och vad man vill förändra.

Sedan valförlusten 2014 och den eländiga decemberöverenskommelsen har vi arbetat med vår politikutveckling och bollat och vänt på migrationspolitiken, rättspolitiken, jobbpolitiken och mycket annat.

Att vi omprövat många av de politikområden vi förlorade väljare på i valet 2014 är utmärkt och det har vi bland annat vår nuvarande partiledare och partistyrelse att tacka för.

Men inte bara sakpolitiken vinner val utan det gäller även att stå stadigt i sina politiska värderingar och inte bara förklara att man vill sänka en skatt utan också att berätta vilka värderingar som driver detta.

Frihet, marknadsekonomi, lag och ordning, ett starkt försvar och det personliga ansvaret för sitt liv och politikens ansvar för att ge individen möjligheter att ta detta ansvar är de värderingar jag står stadig i.

Därför vill jag lägga min tid och energi på att vinna förtroende i våra värderingar och driva en ansvarsfull politik som gör skillnad för samhället och inte ödsla kraft på att byta ut den som leder mitt parti, det är inte partiledaren som är partiet utan värderingar, ideologi och medlemmarnas engagemang i detta.

Nu bör alla med hjärtat i Moderata samlingspartiet lägga allt annat åt sidan och kämpa för att förändra stödet för vår politik och inte lägga kraft på att byta ut vår partiledare utan istället sluta leden och arbeta för en ny regering med Anna Kinberg  Batra som Sveriges statsminister.

 

Peter Freij
Ordförande Moderaterna i TyresöPublicerat 2017-06-19
Uppdaterat 2017-11-01

Håller du med Peter Freij?
Foto: Fredrik WennerlundLOU-upphandling inget angrepp mot kollektivavtal

Nej, den LOU-upphandling som planeras är inget angrepp mot det kollektivavtal som reglerar de anställda som verkar inom personlig assistans. Det skriver moderaten Peter Freij med anledning av om besparingar inom personlig assistans, något som diskuterats i flera medier den senaste tiden.

Freij replikerar SD:s utskick

Peter Freij (M) svarar på ett utskick som Sverigedemokraterna gjorde i förra veckan till hushåll i Tyresö. Freij skriver bland annat att det är häpnadsväckande att SD påstår att människor från andra länder är smittspridande lågutbildade våldtäktsmän.

Betraktelser över första maj

Under rätt tidig morgon fångade mina ögon en av kommunens S-toppar som på cykel hastade från sin villa i sjönära läge på väg mot sina väljare i de centrala delarna av Tyresö.

Som vanligt svartmålas Alliansen

Peter Freij (M) gör ett inlägg i debatten om planerna för välfärdsutbyggnad i Trollbäcken och delar med sig av sina reflektioner.

Sverigedemokraternas enda idé – moduler, massor av moduler

När boendeplanen för Tyresös del i mottagandet av nyanlända med uppehållstillstånd skulle diskuteras och beslutas på kommunfullmäktige i förra veckan var moduler Sverigedemokraternas enda idé. Det har fått flera ledande moderater att reagera.

14 besöker oss just nu