Stefan Löfven (S) vill göra ditt val till sitt

Anki Svensson, moderat kommunalråd i Tyresö, spar inte på krutet när hon ger sin syn på den utredning som regeringen tagit initiativ till gällande skattefinansierade vinster i välfärden.

Anki Svensson (M)
Moderat kommunalråd i Tyresö med ansvar för barn och skola

Regeringen tillsatte i veckan tillsammans med Vänsterpartiet en utredning om vinster i välfärden. Jonas Sjöstedt (V) skrev tillsammans med civilminister Ardalan Shekarabi (S) i Dagens Nyheter att ”välfärdens kvalitet är ... en av de allra mest angelägna politiska uppgifterna. Alla har rätt att förvänta sig en välfärd av högsta klass.” Det är bra men istället för en utredning om kvalitet i välfärden får vi en utredning mot vinster i välfärden, det är inte samma sak.

Direktiven i utredningen handlar om hur personaltäthet och personalkostnader ska detaljregleras samt hur vinst ska begränsas. De relevanta frågorna borde istället vara hur vi kan säkerställa kvalitet, tillgänglighet och möjligheter att välja mellan olika alternativ samt vad som driver effektivitet och innovationer inom välfärdsområdet. För att uppnå detta krävs en mångfald av aktörer som elever och äldre kan välja emellan. Samhället ska självklart ställa tydliga kvalitetskrav och följa upp dem noga och för de som inte sköter sig ska vi ha verkningsfulla sanktioner. Det ska gälla alla oavsett driftsform.

Som om det inte vore nog med att detta är ett rejält hot mot vår valfrihet att välja skola och äldreomsorg riskerar det dessutom att sänka en hel bransch där företag ledda av kvinnor dominerar. Om nu vänstern tycker att det är så hemskt med vinst på skattepengar, varför ger man sig då inte på exempelvis byggbranschen där företagen gör betydligt större vinster på skattemedel?

Den rödgröna ”feministiska” regeringen med Stefan Löfven (S) i spetsen går nu aggressivt ut mot valfrihet och mångfald i välfärden. Makten flyttas från oss till politikerna. På sikt riskerar det kraftigt minska mina och dina möjligheter att välja skola åt våra barn, välja äldreomsorg när det är dags och kunna välja arbetsgivare inom välfärden. Politiker ska inte bestämma åt oss, utan skapa möjligheter för oss att göra egna val. Gör om, gör rätt!Publicerat 2015-03-06
Uppdaterat 2016-02-08

Foto: Jenny Puronne/SlottstudionFantastiska skolresultat - i år igen

Skolkommunalrådet Anki Svensson (M) berättar i ett öppet brev om de rekordhöga skolresultaten och passar samtidigt på att tacka alla som jobbar i skolan för deras insatser, liksom eleverna för deras flit.

Sverigedemokraternas enda idé – moduler, massor av moduler

När boendeplanen för Tyresös del i mottagandet av nyanlända med uppehållstillstånd skulle diskuteras och beslutas på kommunfullmäktige i förra veckan var moduler Sverigedemokraternas enda idé. Det har fått flera ledande moderater att reagera.

Har vi en förskolefientlig regering?

Barn- och skolkommunalrådet Anki Svensson (M) går till hård attack mot regeringens sätt att möta behovet av utbildade förskolelärare i Stockholmsregionen.

Välfärd byggs på arbete, inte lån!

Anki Svensson (M), kommunalråd i Tyresö, går till attack mot regeringens politik för en hållbar välfärd. I stället för att stärka välfärden med morötter för fler jobb och fler arbetade timmar väljer de rödgröna att ta nya lån och höja skatterna.

7 besöker oss just nu