Streetrace-åkarna i Skrubba: Vart ska vi ta vägen?

Under signaturen "Motorburen ungdom" svarar några av dem som brukar köra "streetrace" i Skrubba på kommunens kritik.

Motorburen ungdom

Ett konstant gnällande om oss buskörare, hur vi förstör och inte har något konsekvenstänkande över huvudtaget, vi ska byta intresse eller bara sitta hemma istället. Se det från vårat håll istället!

De flesta som "buskör" har ett brinnande intresse för bilar och motorsport och vill kunna utöva det så mycket det går, exakt som alla andra som brinner för något. Vi gör så gott vi kan att störa så lite som möjligt genom att köra i industriområden där så lite folk som möjligt vistas under kvällstid, är det någon som är och åker i tillexempel Skrubba när vi är där och sladdar så aktar vi oss för att släppa fram den som är där i annat ärende så gott vi kan.

Att säga att vi ska ta oss till en motorbana för att köra istället är sällan möjligt heller. Jag kör både på bana och gata och vet vad det kostar att köra på bana och därför vet jag att många inte har möjlighet till det, ska de då ge upp sitt intresse eller göra det på sin egen nivå? Närmaste motorbana är i Strängnäs och har evenemang 5-6 gånger per år och blir ständigt motarbetade av folk runtomkring som blir störda av det och försöker få oss att sluta köra där vilket tvingar ut oss på gatorna. Se likheten med det som att blir vi uttvingade ur industriområdena och hamnar på mer trafikerade vägar.

Kommunen: Stoppa streetracingen i Skrubba nu!

Vi har provat köra på barkarby flygfält som nu är igenbommat, vi har även kört på tullinge flygfält som nu är fyllt med stora stenar för att vi inte ska kunna köra där heller. Då hamnar man närmare boende och då klagas det ännu mer. Att då komma med argumentet att vi ska lägga ner vårat intresse kommer inte hålla, tänk själva ni kommer inte sluta med det ni brinner för bara för någon annan stör sig på det.

Ett annat stort motargument jag läser om är att vi är omogna och inte borde få ha körkort. Varför väljer vi att köra i ett industriområde? Nu under hösten har vi försökt samla ihop oss och köra på en mer bestämd tid, ungefär en gång i veckan i 1-2timmar. Inte så tidigt att folk är där och jobbar och inte så sent att alla ligger och sover, mig veterligen har det blivit lugnare övrig tid i Skrubba. Som jag nämnt tidigare visar vi respekt för andra i skrubba. Ska någon in så aktar vi på oss för dem.

Att det är olagligt kan jag inte argumentera om men är inte bättre att vi är ute i industriområden och kör bil än att vi knarkar och slår sönder saker runt om i kommun?

Skulle det finnas en plats där vi får vara utan att störa andra och göra det vi vill så skulle detta "problem" försvinna. Men eftersom det inte är görbart i denna kommun eller i närliggande kommuner så kommer det inte hända. Publicerat 2017-11-07
Uppdaterat 2017-11-07

Borde Tyresö försöka stoppa streetracingen i Skrubba
FOTO: PrivatInga artiklar hittades
17 besöker oss just nu