Sverigedemokraternas enda idé – moduler, massor av moduler

När boendeplanen för Tyresös del i mottagandet av nyanlända med uppehållstillstånd skulle diskuteras och beslutas på kommunfullmäktige i förra veckan var moduler Sverigedemokraternas enda idé. Det har fått flera ledande moderater att reagera.

Fredrik Saweståhl, Anki Svensson, Andreas Jonsson, Dick Bengtson, Peter Freij
Moderaterna

”Migranter ska bo i moduler” det var det klara och tydliga beskedet från Sverigedemokraterna när kommunfullmäktige i Tyresö behandlade frågan om var de 400 nyanlända flyktingar som riksdagen beslutat att Tyresö måste ta mot 2016 och 2017 ska bo. Det innebär i klarspråk att Sverigedemokraternas lösning är att bygga 20-25 modulhus över hela Tyresö 2016-2017 och sen minst 15 till för att klara 2018 års åtagande.

Moderaterna har tillsammans med Alliansen och partier i oppositionen enats om att bygga 2 modulhus i slutet av 2016 och ha viss beredskap för att det kan behövas 2-3 modulhus till under de kommande åren för att möta behoven. En tiondel av Sverigedemokraternas krav.

Vi är också eniga om att förmedla 150 lägenheter från Tyresö Bostäder och 50 lägenheter från privata hyresrättsaktörer till nyanlända. Motsvarar 25 % av de lägenheter som Tyresö Bostäder förmedlar under perioden oktober 2016 till oktober 2019. Samtidigt går hela 450 lägenheter till den vanliga bostadskön hos Tyresö Bostäder vilket är fler än på många år bakåt i tiden. Detta är möjligt då Tyresö Bostäder bygger 300 nya lägenheter och andra byggbolag bygger ca 500 hyresrätter under samma period. Vårt alternativ är välbalanserat och innebär mindre segregation, bättre integration och bättre ekonomi.

Sverigedemokraterna står då där med moduler, massor av moduler som enda idé. Det är en dålig politik som ökar segregationen och som dessutom är ofantligt dyr för oss alla som skattebetalare.Publicerat 2016-10-25
Uppdaterat 2017-01-25


Fantastiska skolresultat - i år igen

Skolkommunalrådet Anki Svensson (M) berättar i ett öppet brev om de rekordhöga skolresultaten och passar samtidigt på att tacka alla som jobbar i skolan för deras insatser, liksom eleverna för deras flit.

Som vanligt svartmålas Alliansen

Peter Freij (M) gör ett inlägg i debatten om planerna för välfärdsutbyggnad i Trollbäcken och delar med sig av sina reflektioner.

Snöröjning med sunt förnuft i Tyresö

Tyresös kommunstyrelseordförande Fredrik Saweståhl (M) bemöter inläggen i debatten om snöröjningen som en genusfråga och reder ut hur det faktiskt fungerar i Tyresö.

LOU-upphandling inget angrepp mot kollektivavtal

Nej, den LOU-upphandling som planeras är inget angrepp mot det kollektivavtal som reglerar de anställda som verkar inom personlig assistans. Det skriver moderaten Peter Freij med anledning av om besparingar inom personlig assistans, något som diskuterats i flera medier den senaste tiden.

Stefan Löfven (S) vill göra ditt val till sitt

Anki Svensson, moderat kommunalråd i Tyresö, spar inte på krutet när hon ger sin syn på den utredning som regeringen tagit initiativ till gällande skattefinansierade vinster i välfärden.

6 besöker oss just nu